Facebook

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ τίμησε τους Ήρωες της Μάχης του Μακρυγιάννη στην 72η Επέτειο (videos-photos)



Ψηλά η Σημαία του Π.Σ.Α.Ε.Α. ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ στην 72η επέτειο της μάχης στο Μακρυγιάννη στη Σχολή Χωροφυλακής.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, κλιμάκιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ και μελών της Νεολαίας Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ έδωσαν το δυναμικό  παρόν στην 72η επέτειο της Μάχης των Αθηνών όπου τελέστηκε  το ετήσιο Μνημόσυνο Τιμής και Μνήμης για του νεκρούς και τους μαχητές του θρυλικού Συντάγματος Χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη στον Άγιο Γεώργιο. 

Για την ιστορία, για να πάρει αυτήν την τροπή η Μάχη των Αθηνών, όπου μας έσωσε από το ζυγό των κομμουνιστών συμμοριτών μετά από τη ναζιστική κατοχή της Πατρίδος,  τεράστιο ρόλο έπαιξε η ηρωική αντίσταση του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα και των αδρών του να παραμείνει με τα στρατεύματα των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ στην Ήπειρο ενώ βάλλονταν με μανία από τις κομμουνιστικές δυνάμεις των Βελουχιώτη και Σαράφη των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, όπου οι τελευταίοι επιθυμούσαν  διακαώς την εξαφάνιση των Εθνικών Ομάδων Ελλήνων Ανταρτών του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ και του ίδιου του Ναπολέοντα Ζέρβα από τα τέλη του 1942 μετά το μεγαλειώδες σαμποτάζ στο Γοργοπόταμο. 
Η αντίσταση αυτή του Ζέρβα κράτησε στην Ήπειρο ένα σημαντικό και μεγάλο τμήμα των στρατευμάτων των κομμουνιστών μακριά από την πρωτεύουσα αλλά και δυστυχώς δεν επέτρεψαν στα θρυλικά τμήματα των ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ να παραβρεθούν στην απελευθέρωση των Αθηνών γεγονός που απέκλεισε σε μεγάλο βαθμό τη σπουδαιότητα των αγώνων του Στρατηγού Ζέρβα και των ανδρών των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ από το μερίδιο δόξας και τιμής που τους ανήκε...



Το κλιμάκιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ και μελών της Νεολαίας Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣαποτελούμενο από τους (από αριστερά προς τα δεξιά) κο Νικόλαο Χιδίρογλου, κο Αντώνη Μαρή, κο Αλέξανδρο Σπύρου, κο Χάρη Κατσιβαρδά, κο Γερογιάννη Δημήτριο, κο Μιχάλη Φέκα καθώς και τον κο Στέφανο Γούλα στην ακόλουθη φωτογραφία.


Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ ΝΑΠ ΖΕΡΒΑΣ

Την κεντρική ομιλία έκανε ο κος Χρήστος Κονταρίδης Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ. 
Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του.








Ο Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Α.Ε.Α. ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ κρατώντας τη σημαία με τον Κεντρικό Ομιλητή Αντσιτράτηγο ε.α. της ΕΛ.Α.Σ μετά το πέρας του Μνημοσύνου στο μνημείο των πεσόντων.



Εξαιρετική και ιδιαίτερα ελληνόψυχη και πατριωτική ήτανε και η παρέμβαση του Πατρός της Εκκλησίας μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας και προ του Μνημοσύνου ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας ακούστε την !!!! (στο 1:13 )




ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, 155 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΖΥΓΟ !!! 


ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!


Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας κος Δημήτριος Γεοργιάννης.
Σχολή Χωροφυλακής 72η επέτειος Μάχης στο Μακρυγιάννη


Για τη νεολαία του Π.Σ.Α.Ε.Α. Άσβεστη Εθνική Φλόγα .Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ κατέθεσε ο κος Μιχαήλ Φέκκας






ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΡΚΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.









ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΛΕΜΕΝΗΣ
Τον ευχαριστούμε θερμά για την άριστη ποιότητα και την άδεια της χρήσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου