Facebook

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Βανδάλισαν την ιστορία και την εθνική αντίσταση καταστρέφοντας το μνημείο του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα στην Αθήνα την 17/11/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:



Βανδάλισαν την ιστορία και την Εθνική Αντίσταση καταστρέφοντας το μνημείο του Στρατηγού Ναπολέoντα Ζέρβα στην Αθήνα την 17/11/12

Ντροπή και αίσχος, από τον βανδαλισμό της προτομής του αρχηγού των ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ και της Εθνικής Αντίστασης στην Λ. Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας, Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα.
Tο βράδυ της 17/11/12 με το πέρασμα της ¨ ειρηνικής¨ πορείας της προς την Ισραηλινή πρεσβεία μάλλον ...γνωστοί, βεβήλωσαν την προτομή του Στρατηγού Ζέρβα όπως ανάλογα είχαν πράξει το 2007 με τη βεβήλωση και κλοπή της προτομής από τον πεζόδρομο της Κοραή.
Το μεσημέρι της Kυριακής 18/11/2012 ως άμεση αντίδραση στην άθλια και θρασύδειλη επίθεση στην ιστορική μνήμη των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ και του Στρατηγού Ζέρβα, σύμβολα της καθαρής πατριωτικής Εθνικής Αντιστάσεως, η αληθώς ειρηνική και πατριωτική απάντηση ήτανε άμεση και δυναμική. Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ ΝΑΠ ΖΕΡΒΑΣ και της Νεολαίας αυτού ¨Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ¨, πραγματοποίησαν κατάθεση στεφάνων και κάλυψαν την προτομή συμβολικώς με τη γαλανόλευκη που αιώνια θα σκεπάζει τον Ζέρβα και τους ήρωες της Εθνικής Αντιστάσεως, απέναντι στους ναζί κατακτητές και τους εχθρούς της πατρίδος. Η εκδήλωση αφιερώθηκε προς τιμήν του 94χρόνου Στρατηγού κ. Στέργιου Βούλγαρη, ήρωα της μάχης στο Γοργοπόταμο και μαχητή του Ζέρβα και των ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ για τον οποίον η νεολαία Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ θα του αφιερώσει τη φωτογραφία των νέων στην προτομή του Ζέρβα όπως ο ίδιος το ζήτησε.
Στεφάνι κατέθεσε εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου και εκδότης της εφημερίδας μας «Νέα ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ» καθώς και ο εκπρόσωπος της Νεολαίας Α.Ε.Φ. Ζέρβας μετά από σύντομο χαιρετισμό και καταδίκη της δειλής πράξεως του βανδαλισμού από το Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου.
Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Στρατηγού Ζέρβα και των αγωνιστών των ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ καθώς και προς τιμήν του εκλιπόντος αείμνηστου Γενικού Γραμματέα επί σειρά ετών Ιωάννη Μπάτσου. Η εκδήλωση έλαβε πέρας με τον εθνικό ύμνο και τη δυνατή ιαχή ¨αθάνατοι ¨!
Η μνήμη του Ζέρβα και των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ είναι γραμμένη στο μάρμαρο της ιστορίας του Έθνους και της καρδιάς όλων των Ελλήνων Πατριωτών και δεν θα σβήσει ποτέ! 
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ - Νεολαία Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ
                                                                                           
                                                                                             Αθήναι, 19 Νοεμβρίου 2012   
                                                                                   Ο
                                                                                         Γενικός Γραμματέας

                                                                                                                       Γερογιάνης Χ. Δημήτριος
                                                                                                                         edeszervas @gmail.com















1 σχόλιο: