Facebook

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε σε οικογενειακό και θερμό κλίμα η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ και της νεολαίας ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ


Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου μέλη των Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ  και ιδρυτικά στελέχη της νεολαίας Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ πραγματοποίησαν την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας στα γραφεία των Αθηνών. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου κ. Ανέστης Λώρας έκοψε το πρώτο κομμάτι από την βασιλόπιτα κατόπιν σύντομου χαιρετισμού.  Η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου και κόρη του μαχητή των ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ στην Ήπειρο κ. Αλίκη Τσιλίφη - Παπακωνσταντίνου χαιρέτισε την σπουδαία και ελπιδοφόρα δράση της Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ. Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΦ ΖΕΡΒΑΣ κ. Στέφανος Γούλας παρέλαβε το μαχαίρι από τον πρόεδρο και συνέχισε την κοπή της βασιλόπιτας της οποίας το φλουρί έπεσε στο κομμάτι της πατρίδος ! Στη συνέχεια ο ιδρυτής της νεολαίας ΑΕΦ ΖΕΡΒΑΣ και νυν Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου κ. Δημήτριος Γερογιάννης ευχαρίστησε όλα τα ιδρυτικά στελέχη της ΑΕΦ ΖΕΡΒΑΣ για τον καθαρό και ακαπέλωτο πατριωτικό αγώνα που δίνεται ως μία γροθιά, μία φλόγα την ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ! Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την συνάντηση των παρόντων ιδρυτικών στελεχών της Α.Ε.Φ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης από το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου η κα. Αθηνά Τσόκα υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και το μέλος κ. Ευάγγελος Τσιλίφης, και από την ΑΕΦ ΖΕΡΒΑΣ τα ιδρυτικά στελέχη Αναστάσιος Αναγνωστόπουλος Τσιάπης, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Γεώργιος Χόνδρος, Αθηνά Κρεμμύδα, Σταύρος Λώλης, Γρηγόρης Καμενάκης, Κώστας Σιδέρης, Βασίλης Αθανασόπουλος και Δώρα  Βερροιοπούλου. Χαιρετισμούς, λόγω γεωγραφικής αποστάσεως, επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων απέστειλαν ο Αθανάσιος Τσόκας από την Πρέβεζα μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου (εκδότης της ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ), η κα Μαριάννα Δάλα μέλος του ΔΣ και κόρη του οπλαρχηγού των ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ καθώς και τα ιδρυτικά μέλη Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, Βασίλειος Ζαρκαδούλας, Νικόλαος Χιδίρογλου, Αθανάσιος Κόνιαρης, Ευάγγελος Κομνηνάκης από την Γερμανία, Γεώργιος Κουλουμβάκης, Παναγιώτης Καράμπελας από την Θεσσαλονίκη, Χρήστος Καπερώνης (γιός του οπλαρχηγού των ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ και συντοπίτη του Ζέρβα από την Άρτα) καθώς και πλήθος μελών και φίλων.

Αυτή τη νέα χρόνια των δυσκολιών για όλους και της κρίσης για την πατρίδα μας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος και η Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ προτιμήσαμε με τα όσα λίγα μέσα διαθέτουμε να τα αξιοποιήσουμε σε μία ανοικτή εκδήλωση στις 30 Μαρτίου. Μία ανοικτή εκδήλωση - ημερίδα  για τον απολογισμό και προβληματισμό του αν και κατά το πόσο οι επόμενες γενιές των αγωνιστών και όσοι κατά καιρούς τους επικαλέστηκαν και τους καπηλεύτηκαν  καιροσκοπικά και μικροκομματικά τίμησαν και αξιοποίησαν τους αγώνες και τις θυσίες αυτών για την πατρίδα και το έθνος. Το έθνος και την πατρίδα   τα οποία ονειρευόντουσαν και για τα οποία πολέμησαν, αντιστάθηκαν στους κατακτητές και θυσίασαν τα πάντα στο καθήκον αυτό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου