Facebook

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως "ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ, ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑ" στην 73η επέτειο ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου






Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως "ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ, ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑ" καθώς και η νεολαία του ΑΕΦ Ζέρβας έδωσαν το παρόν - για μία ακόμη φορά - στην επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Πενταμελής κλιμάκιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως "ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ, ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑ" τίμησε χθες 22 Νοεμβρίου 2015 τους ηρωικούς μαχητές του Γοργοποτάμου, με αφορμή την 73η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, παρουσία πολλών φίλων του Συνδέσμου. Το παρόν έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημήτριος Γερογιάννης, το μέλη του ΔΣ Στέφανος Γούλας και Χρήστος Καπερώνης  καθώς και ο Υπεύθυνος ιστορικού αρχείου Ιωάννης Αθανασόπουλος.





Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου, Δημήτριος Γερογιάννης



Στο τέλος της εκδήλωσης εκφώνησε το Ψήφισμα, ο Χρήστος Καπερώνης, απόγονος του μαχητή Βασίλειου Καπερώνη και γαμπρός του ήρωα του Γοργοποτάμου Στρατηγού Στέργιου Βούλγαρη, κάνοντας επιπλέον ιδιαίτερη αναφορά στη συνεισφορά του θρυλικού ιερέα Σπύρου Ζαφειρίου ή "Παπασπύρου" (πατέρα του Μητροπολίτη Περιστερίου) στην μάχη που έλαβε χώρα στη γέφυρα.









Μετά το πέρας της εκδήλωσης, φίλοι του Συνδέσμου, συνεχάρησαν τον Υπεύθυνο Ιστορικού αρχείου, Ιωάννη Αθανασόπουλο για το βιβλίο του "Ναπολέων Ζέρβας και το έπος της Εθνικής Αντιστάσεως του ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ".




Επιστρέφοντας στην Αθήνα, το πενταμελές κλιμάκιο του Πανελληνίου Συνδέσμου κατέθεσε στην προτομή του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στεφάνι για την προσφορά του ΕΔΕΣ στην επιχείρηση Χάρλινγκ, της ανατίναξης της γέφυρας στον Γοργοπόταμο.



Επιπλέον, κλιμάκιο του Πανελληνίου Συνδέσμου έδωσε το παρόν και στις εκδηλώσεις στο Σύνταγμα. Στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατέθεσε το μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνος Οικονομικής διαχειρίσεως, Μιχαήλ Φέκκας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου