Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Μικτό κλιμάκιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτνίας των Ελλήνων του ΠόντουΜε μικτό Κλιμάκιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ τίμησε ο Σύνδεσμος την Ηµέρα Μνήµης της 19ης ΜΑΪΟΥ της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 


Το μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο για τον Πανελληνίο Συνδέσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ από τον επί τιμή Γενικό Γραμματέα αυτού και επί σειρά ετών εκδότη της εφημερίδος ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ  Πρεβεζάνο Δημοσιογράφο κ. Αθνανάσιο Τσόκα συνοδευόμενο από τον Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου κ. Δημήτριο Γερογιάννη καθώς και για το τμήμα νεολαίας του συνδέσμου της Άσβεστης Εθνικής Φλόγας Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ αποτελούμενο από τον νομικό εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αλέξανδρο Σπύρου (απόγονο μαχητή του Ζέρβα και των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ  από τη Θεσπρωτία) και τον Υπεύθυνο οικονομικής διαχειρίσεως της Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ Μιχαήλ Φέκκα παρέστη αρχικά στην Επιµνηµόσυνη ∆έηση που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα.

Στεφάνια Τιμής και Δόξας τιµώντας την Ηµέρα Μνήµης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Μνηµείο του Άγνωστου Στρατιώτη υπό την διοργάνωση της ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑΣ ΕΛΛΑ∆ΟΣ και της Περιφέρειας κατάθεσαν κατά σειρά :
  • Ο επί τιμή Γενικός Γραμματέας  Δημοσιογράφος κ. Αθνανάσιος Τσόκας συνοδευόμενος από τον  Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου κ. Δημήτριο Γερογιάννη 


  • Για την Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ ο νομικός εκπρόσωπος του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Σπύρου και ο υπεύθυνος οικονομικής διαχειρίσεως της Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ κ. Μιχαήλ Φέκκας.


 Μετά το πέρας της εκδηλώσεως όπως αυτή έλαβε χώρα από το πρωτόκολλο τα μέλη του μικτού κλιμακίου έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με νέους και νέες ποντιακών σωματείων ως μήμυμα ότι η νέα γενιά δεν θα ξεχάσει ποτέ τις ρίζες και πολύ περισσότερο τη γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου από τους νεότουρκους του ελληνοσφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ, την οποία οφείλει να αναγνωρίσει η Τουρκία επισήμως.1 σχόλιο:

  1. Η φωτογραφία με τα κομμένα κεφάλια είναι από τη γενοκτονία των Αρμενίων.

    Η φωτογραφία με τα πτώματα δείχνει σφαγιασμένους Πολωνούς στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή